TERPECA nominaties 2024 van start

oktober 3, 2024 | Nieuws | Karin Goumans

Het is weer zover! Voor het vierde jaar op rij schrijven we over de TERPECA-verkiezingen, en ook dit jaar gaat het evenement begin oktober van start. De TERPECA (Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Awards) is dé internationale verkiezing waarin escaperooms wereldwijd strijden om een plekje in de top. Mis deze spannende verkiezingen niet en volg alle updates vanaf oktober op onze site!

Het TERPECA project begon in 2018, waarbij in het eerste jaar prijzen werden uitgereikt aan de top 25 escape rooms en top 10 bedrijven, gebaseerd op de beoordelingen van 70 bijdragers. Het jaar daarop, in 2019, breidde het project zich aanzienlijk uit. Meer dan 300 donateurs namen deel, en de prijzen werden toen uitgereikt aan de top 50 escape rooms en top 20 bedrijven wereldwijd.

De TERPECA-awards blijven jaarlijks groeien, met als doel de beste ervaringen in de escaperoomwereld wereldwijd in de schijnwerpers te zetten

“TERPECA is een steeds bekender wordende escaperoomverkiezing, toch blijft “de beste escaperoom” relatief. Mijn tip is om niet alleen de escaperooms uit deze toplijsten te spelen. Je raakt te snel verwend, zelfs met mijn 500 + gespeelde escaperooms word ik niet alleen verrast door de “de beste van…”. Er zijn ontzettend veel bedrijven in Nederland die een geweldige en onvergetelijke ervaring gemaakt hebben, alleen nog niet de buitenlandse spelers gehad hebben die ze nomineren. Juist deze hebben de hulp extra hard nodig. Zodat ook zij de mogelijkheid krijgen om volgend jaar in deze lijsten te kunnen staan, aldus Mike van Hoenselaar, mede-eigenaar van Escape Rooms Nederland.

Uitslag 2023

We geven jullie graag een update over hoe Nederland en België het afgelopen jaar hebben gepresteerd in de wereld van escaperooms. Hieronder vind je een overzicht van alle escaperooms uit Nederland en België die een plekje hebben bemachtigd in de TERPECA Top 100 van 2023. Dit zijn kamers die zich hebben bewezen als de top van de top, gebaseerd op ervaringen van spelers wereldwijd.

Nederland

1. Molly’s Game – Down The Hatch – Voorburg
2. The Dome – Mama Bazooka – Bunschoten
12. The Non Believers – Your Escape – Leiden
18. Stay in the Dark – Dark Park – Vlaardingen
31. The Alchemist – Sherlocked – Amsterdam
49. Lost and Found – Kamer 237 – Volkel
65. The End – Dark Park – Zoetermeer
71. Jason’s Legacy – Outerground Escape Rooms – Rijswijk
86. Illusion – Epic Escape – Waalwijk

België

5. De Wraak van Han – De Gouden Kooi – Mechelen
22. The Movies Experience (90 min versie) – The Push Mystery Rooms – Dudzele
25. The Toy Factory – Escaperoom Antwerpen – Zoersel
32. Demise of the Gricers – Entered
69. Le Prince – Escaping Belgium – Retie

Zoals je kunt zien, staan er 9 escape rooms uit Nederland en 5 uit België in deze prachtige lijst, waarbij de eerste en tweede plaats naar Nederland gaan. We zien ook nieuwkomers in vergelijking met 2022, zoals Outerground Escape Rooms, Sherlocked en Your Escape.

Wil jij nomineren? Dat kan!

Ben je al een goedgekeurde nominator vanuit voorgaande jaren? Dan kun je direct aan de slag! Heb je nog geen goedkeuring, maar heb je wel meer dan 200 kamers gespeeld? Meld je dan aan via https://voters.terpeca.com/ en doe mee! Je kunt nomineren tot en met 31 oktober. Mis deze kans niet om jouw favoriete escaperooms een plekje in de top te geven!

De resultaten van de nominatiefase worden begin november bekendgemaakt. Vervolgens start de stemfase, waarin de genomineerde escaperooms strijden om een plek als finalist. Het belooft weer een spannende verkiezing te worden, dus houd de updates in de gaten en zorg dat je klaar bent om te stemmen op jouw favorieten!

We zijn ontzettend benieuwd naar de genomineerden van dit jaar! Welke verborgen pareltjes zullen we ontdekken? We nemen jullie graag mee tijdens deze spannende periode. Houd het in de gaten, want op 21 december worden de winnaars bekendgemaakt. Blijf op de hoogte en mis niets van deze bijzondere verkiezing! Stay tuned!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest